2009. április 8., szerda

Timmy családja




Timmy szülei, Richard és Helen fiukhoz hasonlóan értelmi fogyatékosok és kerekes székhez kötöttek. Csupán a Timmy című részben szerepeltek, ahol egy interjú során csak a nevüket tudták kimondani, hasonlóan Timmyhez.

Testaburger család

Wendy családja. A szülők a többi lakoshoz képest jómódúnak tűnnek, de nem annyira értelmesek és tájékozottak, mint lányuk. Nem hallgatják meg Wendy mondanivalóját, de közbelépnek, ha az valamilyen szerintük helytelen dologra készül. A Bebe dudái konfliktust okoznak című részben anyja próbálja megakadályozni, hogy Wendy mellműtétet csináltasson, és eleinte Mr. Testaburger is ellenzi az új divathóbortot, melyet lánya is követni kezdett Az ostobenkó kurva videó készletben. Wendy anyja a városi tanácsban a tervező.

Stevens család

Bebe családja. Bebe anyja először a Bebe dudái konfliktust okoznak című epizódban tűnt fel, ahol utaltak arra, hogy meglehetősen ostoba és csupán a külseje miatt boldogul az életben. Bebe apja egy rövid időre Az ostobenkó kurva videó készlet című epizódban látható.

Donovan család

Clyde családja. Clyde egyszer azt állította, hogy az apja geológus (habár Randy Marsh gyakran kijelenti, hogy ő az egyetlen tudós South Parkban). A Lista című rész szerint egy cipőüzlet tulajdonosa.

Black család


Token családja, amely az egyetlen színesbőrű család South Parkban és egyben a leggazdagabb is. Az Itt jönnek a szomszédok című rész szerint Token anyja, Linda gyógyszerész, míg apja ügyvéd.

Token eredeti vezetékneve Williams volt, de a nyolcadik évad végén Blackre változott.

Richard és Cindy Tweak

Tweek szülei, Richard és Cindy egy Tweak Bros. Coffee elnevezésű kávézót vezetnek. Saját termékük legnagyobb rajongói, kora ellenére még Tweeket is rendszeresen nagyobb mennyiségű kávéval itatják, hozzájárulva annak idegességéhez. Tweek szülei hajlamosak őszintén elbeszélgetni fiukkal, ha valamilyen válsághelyzet áll elő, de szokásuk eltúlozni vagy éppen figyelmen kívül hagyni a problémákat – ha Tweeknek gondja van, akaratlanul még ők is rátesznek egy lapáttal és így fokozzák fiuk üldözési mániáját.

Mr. Tweak (eredeti hangja Trey Parker) gesztenyebarna pulóvert (melyen egy névtábla látható) és fekete nadrágot visel, sötétbarna, hullámos haja van. Mrs. Tweak (eredeti hangja April Stewart, korábban Mary Kay Bergman és Eliza Schneider) kék ruhát és fehér kötényt hord, hosszú, világosbarna hajú.

Tweek szülei több epizódban is szerepelnek, de az Alsónadrág-gnómok és A gyerekmolesztálás nem mulatságos című részekben a legjelentősebbek.

Stephen és Linda Stotch


Stephen és Linda Stotch Butters szülei. Mindketten a Molesztálás című epizódban szerepeltek először.

Stephen Stotch (a korábbi részekben Chris, eredeti hangja Matt Stone, magyar hangja Király Attila) olívazöld inget és jellegzetes fehér nyakkendőt visel, rövid, barna haja van; leginkább a Butters iránt tanúsított szigorú bánásmódjáról ismert. Emellett a Butters Nagyon Saját Epizódja szerint homoszexuális hajlamai vannak, de elfojtja őket, miután egyszer emiatt majdnem elveszítette családját. A Cartman szopása című epizódban bevallja Buttersnek, hogy hajlik a biszexualitásra, ennek ellenére azonban gyakran hangoztat homofób nézeteket. A sorozatban önzőnek ábrázolják, a saját érdekei és céljai mindig fontosabbak számára, mind Butters-éi. Jó barátja Randy Marshnak és Gerald Broflovskinak, a város jelentősebb felnőtt lakosai közé tartozik. A legtöbb South Park-ihoz hasonlóan az ő családja is római katolikus vallású.

Linda Stotch (eredeti hangja Mona Marshall) visszafogott háziasszonyként jelenik meg a sorozatban. A Hulljon a férges hippije! epizód szerint technikusként dolgozik, emellett a városi tanácsban ő a gazdasági felelős. Linda rendszerint megértőbb és gyengédebb Buttersszel, mint Stephen. Ugyanakkor a Butters Nagyon Saját Epizódjában megpróbál végezni fiával (igaz, szerinte az ő érdekében), de a Kémkölykök című részben nagyon megviseli Butters megrendezett halála. Linda barna pulóvert valamint hosszú, sötétlila szoknyát visel és szőke haja van.

Stephen és Linda egyaránt hajlamos durván bánni Buttersszel, valamilyen módon. Rendszeresen megbüntetik, ha az belekeveredik valamilyen zűrösebb ügybe, mivel általában arra a következtetésre jutnak, hogy az egész Butters hibája volt. A Jared HÍV-e című epizódban fizikailag is bántalmazták. A legemlékezetesebb eset az volt, amikor a Butters Nagyon Saját Epizódja című részben Linda meg akarja ölni Butterst, miután kiderült, hogy Stephen meleg gőzfürdőbe járt. Ezután a gyilkosságot megpróbálták ráfogni „valamilyen porto ricói fickóra”. Butters mégis életben maradt és a szülei az epizód végén beismerték tettüket.

Miután Butters Eric Cartman cégének segítségével bosszút állt a szülein (a Jövőbeli énem és én című epizódban), Linda és Stephen szembesültek azzal, hogy milyen rosszul is bántak Buttersszel és bocsánatot kértek tőle, amiért hazudtak neki. Az ostobenkó kurva videó készlet című részben ugyanakkor eladják Butterst Paris Hiltonnak 250 millió dollárért, majd később leszidják fiukat, amiért szerintük meghiúsította az üzletet. Az Eric Cartman halála című részben büntetéssel fenyegetik meg Butterst, ha rosszakat álmodik.

Karen Mcormick

A Legek harca című epizód egyik jelenetében Kennyt a családjával együtt egy ismeretlen lány is meglátogatja a kórházban. Azonban nem szólal meg és a személyazonossága egyelőre ismeretlen.

Kevin McCormick


Kevin McCormickról nagyon keveset lehet tudni. Néhány évvel idősebb Kennynél és középen elválasztott barna haja van. Eredeti hangját Trey Parker adja.

Stuart és Carol McCormick



Stuart és Carol McCormick Kenny szülei, mindketten a Halál című részben szerepeltek először. Mr. McCormick (eredeti hangja Matt Stone) keresztneve Stuart, Mrs. McCormick (eredeti hangja korábban Mary Kay Bergman és Eliza Schneider, jelenleg April Steward) keresztneve bizonytalan, de a GYÉPÉ csata című epizód szerint valószínűleg Carolnak hívják.

McCormickék családja a legszegényebb South Parkban. Egy lerobbant földszintes házban laknak: a bárányhimlő című részből kiderült, hogy fiatal korukban a klubháznak tervezett épületet Stuart és Kyle apja, Gerald Broflovski együtt építette. A két férfi között azonban eltérő iskolai végzettségük és pénzügyi helyzetük miatt megromlott a baráti viszony. A McCormick házaspár egy, az Ifjú rendőrnyomozók című epizódban elejtett megjegyzés szerint feltehetőleg drog előállításával foglalkozik.

Stuart harminc év körüli lehet, piszkos inget, „SCOTCH” feliratú kamionsofőr sapkát és koszos nadrágot visel. Carol, aki pár évvel fiatalabb a férjénél, általában világoszöld, „I'm with stupid” („A hülyével vagyok”) vagy „God Bless America” („Isten áldja Amerikát”) feliratú pólót, alkalmanként egyszínű zöld felsőt és piszkos nadrágot hord. Az „I'm with stupid” feliratú pólón lévő nyíl azonban általában nem a férje felé irányul. Carol a templomban néha műszőrme kabátban és miniszoknyában is látható.

McCormickék vallásosnak tűnnek, a többi lakoshoz hasonlóan római katolikusok; a család gyakran imádkozik étkezés előtt, megköszönve az aznapi betevőt, ami némileg ironikus, hiszen szinte alig kerül étel az asztalukra.

Kenny szüleinek kapcsolata koránt sem felhőtlen, folyamatosan veszekszenek és marakodnak egymással, a viták témája általában Mr. McCormick alkoholizmusa és munkanélkülisége. A csirkebaszó című rész egyik jelenetében össze is verekednek, miközben Kenny és Kevin nevet rajtuk. Ennek ellenére a Cartman a NAMBLA tagja epizódban boldognak tűnnek és újabb gyerek vállalása mellett döntenek. McCormickéknak három gyermeke van; Kenny, Kevin és Karen.

Cartman rokonsága

Cartman rokonsága először a Boldog karácsonyt, Charlie Manson! című epizódban szerepelt, amelyben Cartman karácsonykor Nebraskába utazott, hogy meglátogassa őket. Cartman rokonai sok tekintetben hasonlítanak Cartmanre; mindannyian túlsúlyosak, mogorvák és a beszédstílusuk, valamint néhány jellegzetes mondatuk is megegyezik. Úgy tűnik, Cartman anyja, Liane az egyetlen, aki nem rendelkezik ezekkel a vonásokkal. A rokonság a Cartmanland – Cartman saját vidámparkja című részben volt újra látható, Cartman nagymamájának temetésén. Cartman nagyszüleinek neve Harold és Mabel, a nagybátyjait Howardnak és Stinkynek hívják, valamint van egy Elvin nevű unokaöccse is.

Liane Cartman


Liane Cartman (eredeti hangja Mary Kay Bergman, később Eliza J. Schneider, majd April Stewart; magyar hangja Rátonyi Hajni), Eric Cartman egyedülálló édesanyja. Leginkább arról ismert, hogy hermafrodita és – legalábbis a korai évadok szerint – nimfomán; szexuálisan szabados életet él, akár vadidegenekkel is. A szereplő keresztnevét Trey Parker ex-menyasszonya, Liane Adamo után kapta, aki hűtlen volt Parkerhez. A korai epizódokban Liane szexuálisan feltűnően aktív volt, felnőtt magazinok címlapján és német pornófilmekben is szerepelt. Ezt a tulajdonságát utoljára az Eric Cartman halála című részben szerepeltették.

Mrs. Cartman a harmincas éveiben jár, barna haja van, rendszerint világoskék felsőrészt és vörös nadrágot visel. Fiához roppant szoros kapcsolat fűzi, de a végletekig elkényezteti és engedékeny vele, ezzel nagyban hozzájárulva annak túlsúlyához és kibírhatatlan természetéhez. Ennek ellenére a Dagitábor című részben akarata ellenére egy fogyókúrás táborba küldi és a Pszt! című epizódban is megelégeli fia viselkedését, ezért nevelőnőhöz, majd egy kutyaszelídítőhöz fordul segítségért. A Revolúció című kétrészes epizódban szintén erélyesen lép fel a Nintendo Wii megjelenését türelmetlenül váró fiával szemben.

A karakter sűrűn szerepel a képernyőn, de csupán pár epizódban tölt be fontosabb szerepet; a Cartman mama piszkos múltja - Cartman mama újabb sötét titka című részekben Cartman azt kutatta, ki a vér szerinti apja. A keresést nagyban megnehezítette, hogy anyja a városban szinte az összes felnőttel létesített nemi kapcsolatot, de mivel Liane hermafrodita (külsőleg nő, de férfi nemi szervekkel rendelkezik), biológiailag valójában ő Cartman apja.

A Pszt! című epizódban Liane fia viselkedése miatti elkeseredettségében Cesar Millanhoz, egy kutyaszelídítőhöz fordul segítségért, aki megtanítja neki, hogyan kezelje fiát. Amikor azonban Millan visszautasítja a nő közeledését, mert csak ügyfélként tekint rá, Liane ismét elkényezteti Cartmant.

Cleo Broflovski

Cleo Sheila anyja, Kyle nagymamája, aki A kalóz-kísértet rejtélye című epizód történései előtt három hónappal halt meg. Ebben a részben a gyerekek kiásták a holttestét, hogy Halloweenkor megijesszék vele az ötödikeseket. Kyle gyakran tesz utalásokat a nagymamájára, a Létra a mennybe című epizódban, amikor a fiúk megpróbálnak eljutni a mennyországba, Kyle a nagymamáját hívja, hogy megtudja, odaértek-e már. Az Univerzum legnagyobb kóklere című részben egy parafenomén, John Edward elhitette Kyle-lal, hogy Cleo azt akarta, unokája zsidó iskolába járjon, de végül Stan meggyőzte barátját arról, hogy John Edward egy szélhámos.

Kyle Schwartz


Kyle Schwartz (eredeti hangja Trey Parker) Kyle Broflovski idegesítő connecticuti unokaöccse. Kyle Schwartznak nagyon előnytelen külseje van, hatalmas szemüveget visel és az asztmája miatt nehezen lélegzik. Legjellemzőbb tulajdonsága mégis az, hogy számos zsidó sztereotípiát magán visel, többek közt nagyon jól bánik a pénzzel.

Először az AZ, a csodálatos jármű című epizódban szerepelt, melyben az anyja betegsége miatt egy ideig Broflovskiéknál lakott. Emellett feltűnt a Karácsony Irakban című részben is, ahol kiszámolta, Cartman mennyi ajándékot fog kapni karácsonyra.

Legutóbb a Túl a csúcson című epizódban volt látható, melyben a srácok bevették a baseball-csapatukba, hogy biztosan veszítsenek.

Ike Broflovski



Ike Broflovski (született Peter Gints néven) a South Park című rajfilmsorozat mellékszereplője, Kyle Broflovski Kanadából adoptált öccse. Ike tényleges szülei, Harry és Elise Gints annak idején azért adták Kyle-éknak, mert Kanadában a kólaháború pusztítása miatt képtelenek lettek volna felnevelni.

A Karácsony Kanadában című epizódban egy újonnan hatályba helyezett kanadai törvény értelmében vér szerinti szülei magukkal viszik Ike-ot, de a rész végén (miután a vitatott törvényt eltörlik) belátják, hogy Ike-nak Broflovskiék mellett van a helye.

A szereplő könnyen felismerhető gombszerű szemeiről és a leginkább Pac Man-re hasonlító fejéről (amely egyébként minden kanadaira jellemző a sorozatban). Ike hangját több gyerek is kölcsönözte, ők rendszerint a műsor alkalmazottainak rokonai.

Ike gyakran bálványozza Kyle-t és megpróbálja követni az iskolába. Sokszor utánozza bátyja szavait, még a káromkodásokat is. Kyle néha látszólag rosszindulatú Ike-kal szemben, de több epizódból is kiderül, hogy valójában szereti az öccsét (különösen az Ike körülmetélése című részből).

A negyedik évadban bebizonyosodott, hogy Ike zseni, ezért korábban mehetett óvodába. Ike tehetségét több későbbi epizód is bizonyítja; Zenét szerez, John Steinbecket olvas és minden este nézi a híreket. Egyszer makaróniból elkészítette Leonardo da Vinci Az utolsó vacsora című festményének másolatát a Vallás rabjai című epizódban, míg a Valami, amit az ujjaddal csinálhatsz című részben énekelni is tud.

Az ov(ulál)ónéni című epizódban Ike szexuális kapcsolatot létesített tanárnőjével, akiből a fiú szenvedélyes vonzalmat váltott ki, és állítása szerint soha senki iránt nem érzett még így.

Gerald és Sheila Broflovski



Gerald és Sheila Broflovski Kyle vér szerinti, valamint Ike örökbefogadó szülei. Vezetéknevük szláv származást sugall, Cartman a Szerelem Fáni és Malac közöttben lengyel, a Nyomd el! című epizódban szerb zsidókként utal rájuk. Keresztnevüket Matt Stone szülei után kapták, míg a Broflovski vezetéknév utalás Stone anyjának lánykori nevére (Brosloski).

Gerald Broflovski (eredeti hangja Matt Stone, magyar hangja Széles Tamás, illetve Boros Zoltán) rózsaszín színű hagyományos zsidó fejfedőt (ún. yarmulkét), világosszürke kabátot és mélyzöld nadrágot visel. Sötétbarna haja és szakálla van, erősen kopaszodik.

A South Park-i szülők közül talán ő a leggondoskodóbb és a legjózanabb gondolkodású apa. Kyle-t gyakran tanítja az erkölcsös viselkedésre és a környezetével, valamint az aktuális eseményekkel is jobban törődik, mint a többi lakos. Többnyire jóindulatú és barátságos személy, habár időnként ellenszenvesen és konok módon viselkedik. Drog- és szerencsejáték-problémái vannak (a „Major boobage” és az Indián Casino epizódok szerint), valamint túlságosan is a pénz megszállottja. Ennek ellenére legtöbbször megbízható és figyelmes szülő, néha a végletekig is. Gerald ügyvédként dolgozik, többek közt segített Séf bácsinak a Séf-segély című részben, valamint ő robbantotta ki a zaklatásos pereket a Szexuális Zaklatás Panda epizódban, hogy sok pénzt keressen. Gerald a város jogi képviselője.

Sheila Broflovski (eredeti hangja Mona Marshall, korábban Mary Kay Bergman, magyar hangja Kocsis Mariann) sötétkék kabátot visel; vörös haja van, melyet kontyban hord. Emellett túlsúlyos és brooklyni akcentussal beszél (legalábbis az angol nyelvű sorozatban; a mozifilm szerint egy nagyobb városból költözött South Parkba). Sheila háziasszonyként tevékenykedik, a mozifilmben azonban egy ideig a kormánynak dolgozott.

A szereplő a sztereotip zsidó anyatípus megtestesítője; túlzottan óvja gyermekeit és sűrűn üti bele az orrát más dolgaiba (ez a tulajdonsága különösen Cartmant bosszantja). Visszatérő mondata a „Hogy micsoda???” (angolul „What, what, what?”), ha felháborító vagy nem helyénvaló dolgot hall. Ha fiát fenyegető dolgot tapasztal, hajlamos mozgalmat indítani az ügy ellen, sokszor túlzásokba esve. A South Park-mozifilm központi témája az USA és Kanada közti háború, melyet Sheila robbantott ki egy kanadai műsor, a Terrance és Phillip trágár nyelvezete miatt. A Halál című részben szintén a tévéműsor beszüntetése mellett tüntet, igen drasztikus módszerekkel. A Kula bá, az ünnepi kaki című epizódban az iskolai karácsonyi műsorban használt vallási jelképek ellen tiltakozik, míg a A töppedt ikerszarkómás ápolónő címet viselő részben egy születési rendellenességben szenvedő ápolónőn próbál segíteni, de ezzel akarata ellenére csak ront a nő helyzetén. Sheila a Bennem egy kis Nemzet van című epizódban az iraki háborút ellenzők között található.

A többi szülővel ellentétben Broflovskiék kiegyensúlyozott házasságban élnek és csak ritkán veszekednek. Ennek ellenére a kapcsolatukat próbára tette Gerald merevedési problémája az Öngyulladás című részben és drogproblémája a „Major Boobage”-ben. Geraldot néha zavarja, hogy felesége beleszól mások életébe, de úgy tűnik, visszafogja magát. Broflovskiék nyitott házasságban élnek, legalábbis mindkettőjüknek voltak házasságon kívüli afférjaik. Gerald személye is felmerült, mint Cartman lehetséges apja a Cartman mama piszkos múltja epizódban, Sheila pedig fizetett, hogy lefeküdhessen Séf bácsival a Séf-segély című részben (érdekes módon erről Gerald is tudott és mégsem zavarta a dolog).

Kyle halott anyai nagyanyját, Cleót többször is megemlítik a sorozatban, de Gerald családjáról semmit sem tudni, kivéve, hogy a Mega szar című részben megemlíti, van egy bátyja. Sheilának egy nővére van, de ő sem szerepelt még a sorozatban. Viszont nővérének fia, Kyle Schwartz már három epizódban is feltűnt.

Vér néni


Vér néni (eredetileg Aunt Flo) Sharon nagynénje volt, aki havonta egyszer, kb. öt napra meglátogatta Sharont. A kísértethal című epizódban egy aranyhalat ajándékozott Stannek, melyről kiderült, hogy gonosz, majd több emberrel együtt Vér nénit és persze Kennyt is megölte. Ez felzaklatta Sharont, mert Vér néni így már soha többé nem látogatja meg. A havonta egyszeri látogatása és annak időtartama utalás a menstruációra, míg halála a menopauzát parodizálja ki.

2009. április 7., kedd

Jimbo Kern


Jimbo Kern (eredeti hangja Matt Stone, magyar hangja Kerekes József, később Galbenisz Tomasz) Stan és Shelley Marsh nagybátyja. A Stan szüleihez fűződő viszonyát sosem említik, valószínűleg azonban Randy Marsh féltestvére. Jimbo vadászcimborája és legjobb barátja Ned Gerblansky.

Jimbo narancssárga kabátot és sapkát, zöld mellényt valamint barna nadrágot visel. Emellett enyhén túlsúlyos és szinte teljesen kopasz (noha ritkán látható kalap nélkül). Egy Hummer H1 (később H2) típusú terepjárót vezet és gyakran hord magával fegyvert. Rendszerint barátságosan viselkedik és kedveli unokaöccse barátait (különösen Kennyt) de ha az általa imádott vadászatról van szó, gondolkodás nélkül rálő mindenre, ami mozog. Jimbo vadászati módszerei azonban meglehetősen furcsák, általában rakétavetőt, gránátot, lángszórót vagy sorozatlövő fegyvereket használ. Mivel a törvény szerint csak önvédelemből lehetett a vadat megölni, ezért lövés előtt mindig azt kiáltotta: „Vigyázz, támadni akar!”. A dél-Srí Lanka-i mexikóma béka című epizódban, egy új törvény értelmében a vadászok már önvédelemből sem lőhetnek minden esetben, ezért új szöveget talált ki: „A vadat ki kell ritkítani”, hogy a túlszaporodást elkerüljék. A Testsúly 4000 című részből kiderül, hogy fegyverkereskedést vezet South Parkban (miután Mr. Garrison egy puskát vesz tőle).

A szereplő annak idején részt vett a vietnami háborúban, ahol helikopter-pilótaként szolgált, ezalatt ismerte meg későbbi jóbarátját, Ned-et, akit az ő irányítása alá osztottak be. Jimbo A dél-Srí Lanka-i mexikóma béka című részben egy interjú során a gyerekeknek azt mesélte, hogy az amerikai bázison vidámparki játékok voltak és Neddel egyedül győzték le a teljes Vietkongot. Egy későbbi beszélgetés során kiderül, hogy a vidámparkos történet valóban igaz volt (a Vietkong legyőzésének történetét viszont Jimbo egy „kicsit” kiszínezte). A Bennem egy kis Nemzet van című részben Jimbo Neddel együtt az iraki háborút támogatók mellett áll.

A Vadássz, ölj (eredeti címe „Huntin' and Killin”) Jimbo és Ned tévéműsorának címe, melyben részleteket mutatnak be a közös vadászataikból. Az alacsony nézettségű műsor A dél-Srí Lanka-i mexikóma béka című részben tűnt fel először, melyben a sorozatbeli Jézus talkshowjával rivalizált, de azóta nem szerepelt. Csupán a Ritmikus csimpifon egyik jelenetében hallható a háttérben, miközben Eric Cartman tévét néz.

A szarral nem szabad szarozni című részben utalnak arra, hogy Jimbo homoszexuális (az adás során cenzúrázás nélkül kimondja a „buzi” szót, a cselekmény szerint pedig erre csak a melegek képesek). Ugyanakkor a Scott Tenormannak meg kell halnia című epizódban vonzódni kezd Mrs. Tenormanhez, a Meleg Al meleg vízitúrája egyik jelenetében pedig nem ért egyet Stan beszédével, amelyben unokaöccse a melegeket védi. A jövő jövevényei című részben Jimbo megtagadja a részvételt egy meleg orgián, mellyel a résztvevők a túlnépesedés ellen akarnak fellépni. Mindezek ellenére Jimbo nem házas és úgy tűnik, Ned az egyetlen közeli barátja.

Jimbo azon karakterek közé tartozik, akiknek a sorozatbeli szereplése az évek során háttérbe szorult. A korai évadokban sűrűn visszatérő szereplő volt, de hetedik évadtól csupán évadonként egy-egy epizódban tölt be jelentősebb szerepet. Elsőként A vulkán című részben tűnik fel, melyben táborozni viszi a gyerekeket a hegyekbe (valójában a Testsúly 4000 epizód az első megjelenése, de azt később vetítették). A Cartman mama piszkos múltjaCartman mama újabb sötét titka epizódokban Neddel együtt az ő személye is felmerül, mint Eric Cartman lehetséges apja. A Séf tévedésében a régi South Park-i zászló megmaradásáért küzd, ennek érdekében Neddel a Ku Klux Klanba is beépül. Jimbo alakja A nyár egy szívás, a Tehén napok, az Észak és Dél és a Megaszar című részekben is jelentős.

Marvin Marsh


Marvin Marsh (eredeti hangja Trey Parker, magyar hangja Dobránszky Zoltán) Stan és Shelley Marsh nagyapja.

Marvin Marshra Randy és Sharon apjaként is utaltak már a sorozatban, de az újabb részek, különösen a Fantasztikus Húsvéti Különkiadás szerint (melyben a Marsh család férfitagjairól kiderül, hogy mindannyian egy titkos társaság tagjai) Randy apja, ezt az azonos vezetéknevük is alátámasztja. Azonban Randy születésekor már szokatlanul idős kellett, hogy legyen, mivel Randy körülbelül 35-40 év körüli. A South Park készítői eddig még egy epizódban sem foglalkoztak a nagy korkülönbség okával.

Marvin bordó pulóverben és fekete nadrágban látható, kerekes székes és néha meglehetősen szenilisen viselkedik. A Vének támadása című epizódban elmondja, hogy 55 évig dolgozott egy acélüzemben és a II. világháborúban Spitfire repülőgépet vezetett. Tévedésből mindig „Billy”-nek hívja Stant, ahogyan a saját nagyapja is szólította őt gyerekkorában. Marvint családtagjai Papó néven illetik.

A Halál című részben szerepelt először (az epizód szerint Marvin 102 éves), melyben szakadatlanul arra kéri Stant, hogy ölje meg őt, mert unja az életet, de túl öreg az öngyilkossághoz. Később azonban a Kaszás és halott nagyapjának szelleme segítségével belátja, hogy meg kell várnia a természetes halált.

A Vének támadásában South Park idős lakosai felháborodnak, mert elveszik a jogosítványukat (miután több idős ember is halálos balesetet okozott). Marvin mozgalmat indít az idősek érdekében és az Amerikai Nyugdíjasok Felszabadítási Frontja segítségével, a többi nyugdíjassal együtt elfoglalja a várost, de Stan és barátai megállítják őket.

Az Észak és Dél című epizódban az amerikai polgárháború felelevenítése során Marvin kommentálja az eseményeket. Amikor elszabadulnak az indulatok, unokájával együtt megpróbálja feltartóztatni a részeg déliek csapatát, akik el akarják foglalni az egész országot. Az Ötösikrek című részben Marvin panaszkodik Stan szüleinek, mert szerinte a gyerekeket nem kellene elvinni a francia cirkuszba. Marvin később szexuális kapcsolatot létesít az ötösikrek nagymamájával, aki ezt követően meghal. A Harc a bevásárló-központ ellen című epizódban Marvin az új Wall-Mart alkalmazottja lesz.

Shelley Marsh



Shelley Marsh Stan tizenhárom éves nővére, Randy és Sharon Marsh lánya. Eredeti hangját először Mary Kay Bergman, később Mona Marshall és Eliza Schneider, jelenleg pedig April Steward kölcsönzi; magyar hangja Nemes Takách Kata. Érdekesség, hogy Trey Parker nővérét szintén Shelleynek hívják.

A szereplő szürkésfehér inget és rózsaszín nadrágot visel, néhány epizódban a pizsamájában is látható, amely szintén rózsaszín. Shelleynek hosszú, egyenes barna haja van és rendszerint dühödt arckifejezést vág, valamint mély, selypítő hangon beszél. Leginkább a hatalmas fogszabályzójáról lehet felismerni, amely esetlenné teszi megjelenését. Shelley imád tévét nézni, kedvenc sorozata a Buffy, a vámpírok réme és a Jóbarátok. Emellett rajong Russell Crowe-ért és gyakran hallgatja Britney Spears számait.

A sorozatban Shelley meglehetősen agresszív, lobbanékony természetű és a dühét általában öccsén vezeti le, például a Szerelem Fáni és Malac között című részben. Stan többször is panaszkodik szüleinek, hogy a nővére bántotta, de ők nem hisznek neki, mert Shelley mindig kedvesnek adja ki magát előttük. Ennek ellenére a kétségbeesetten hozzá forduló öccsét az Ovi-Sokk című részben védelméről biztosítja, bizonyos feltételekkel. Shelleynek néhány részben szinte emberfeletti ereje van, például amikor a Kula bá ünnepi klasszikusaiban könnyedén felemel egy zongorát. Shelley erőszakos viselkedése valószínűleg az esetlen külseje miatt érzett alacsony önbecsülésének eredménye, a Macskaorgia című részben bevallja Eric Cartmannek, hogy őt az iskolában senki sem szereti.

A Macskaorgia című részben Shelley a huszonéves zenész Skylerrel találkozgat, de az durván szakít vele, miután Shelley nem hajlandó lefeküdni vele. Shelley ezért roppant csalódott és dühös lesz, de Cartman segítségével bosszút áll Skyleren és összetöri a fiú kedvenc gitárját. Az Over Logging című részben Shelley az interneten keresztül egy Amir nevű fiúval ismerkedik össze.

Sharon Marsh


Sharon Marsh (lánykori nevén Kimble, a Halál című részben Carol) Randy Marsh felesége, Stan és Shelley anyja. Sharon recepciósként dolgozik Tom szépségklinikáján. Eredeti hangját April Stewart, magyar hangját pedig Kökényessy Ági kölcsönzi. A Szerelem Fáni és Malac között című epizódban szerepelt először. Érdekesség, hogy Trey Parker anyját Sharon Parkernek hívják. Sharonnak barna haja van, barna színű pulóvert, valamint kék nadrágot visel; Stanéhez hasonló ruhákat hord. Férjéhez hasonlóan a harmincas évei közepén jár és általában liberális nézeteket vall.

Családjával jó kapcsolatot ápol, bár néha forrófejűsége próblémákat okoz, előfordul, hogy Stanre ok nélkül dühös lesz (például amikor A klubház című epizódban Stan egy sütit kér tőle, Sharon panaszkodni kezd, hogy minden férfi egyforma), máskor viszont akkor sem haragszik meg fiára, ha komoly oka lenne rá. Hajlamos elveszíteni a józan eszét, mint például A kísértethal című részben, amikor azt hiszi, a fia embereket ölt meg. A klubház című részben rövid időre összeveszik férjével, ezért egy Roy nevű férfi költözik Sharonhoz, aki folyton házimunkára kényszeríti Stant. Végül aztán Stan – többek közt, hogy gonosz mostohaapját eltávolítsa – kibékíti szüleit.

Sharon a külseje miatt rendkívül népszerű a South Park-i fiúk körében; az Ovi-Sokk című részben a hatodikosok csak akkor hajlandóak segíteni a főszereplőknek, ha azok cserébe egy fotót szereznek nekik Sharon melleiről. Az Ifjú rendőrnyomozókban Buttersnek azután sikerül spermamintát produkálnia egy „bűnügy” érdekében a rendőröset játszó fiúk számára, hogy Sharon melleire gondolt.

2009. április 6., hétfő

Token Black


Token Black (korábban Token Williams, eredeti hangja Adrien Beard, magyar hangja Simonyi Balázs) az egyetlen színesbőrű gyerek South Parkban. Token családja a leggazdagabb a városban, így többiek rendszeresen kigúnyolják – nem a bőrszíne, hanem a pénze miatt. A szereplő vezetékneve korábban „Williams” volt, de a Harc a nézettségért című epizód óta „Black” a családneve. Token az egyes részekben lila pólóban (rajta egy sárga „T” betűvel) és szürke nadrágban látható.

A sorozatban Token mutat néha olyan viselkedési formákat, melyek a faji sztereotípiákat erősítik; a Keresztény rock című részben előzetes gyakorlás nélkül is profi módon tud basszusgitáron játszani, miután Cartman közölte vele, hogy a feketék erre „ösztönösen” képesek. A zenélés mellett Token tehetséges énekes, a Wing, a kínai pacsirta című epizódban megnyer egy dalnokversenyt és ezért énekesként felléphet egy szépségversenyen, ahol 200 dollárt keres.

Miután az Elkenődve című epizódban Wendy szakít Stannel, a lány egy ideig Tokennel randevúzik (melyet Stan féltékenyen figyel), de kapcsolatuk nem tart sokáig. A nézeteltérés után Token barátsága Stannel a Harc a nézettségért című részben javulni látszik, de a Jesse Jackson segedelmével című epizódban ismét kiújul köztük a feszültség, amikor Stan apja, Randy tévedésből az országos televízió élő adásában kimondta a „nigger” szót; az epizód végére azonban sikerül eloszlatni a konfliktust.

Token már a kezdetek óta a sorozat szereplője, de elsőként csupán a negyedik évad első részében, a Cartman súlyos bűnében szólal meg, nevére is ekkor utalnak először.

Clyde Donovan


Clyde Donovan leginkább arról ismert, hogy ő a „második legkövérebb” gyerek South Parkban, Cartman után. Clyde-nak barna haja van, rendszerint bordó kabátot és világosbarna nadrágot hord. A legtöbb gyerekkel ellentétben nem visel sapkát. Gyakran kerül összetűzésbe a főszereplőkkel, különösen Cartmannel. Az eredeti neve Goodman volt, de a Harc a nézettségért című résztől kezdve Donovannek hívják.

Clyde az első évad óta háttérszereplő, de majdnem minden évad során legalább egyszer kitűnik valamivel. A legújabb epizódokban Craig, Token Black és még egy srác alkotja a baráti körét – általában Tweek, Jimmy vagy egy másik háttérszereplő. Úgy tűnik, Craig a vezetőjük. A négy főszereplő gyakran vetélytársként kezeli Clyde baráti társaságát. A Lista című részben a lányok Clyde-ot szavazták meg a "Legcukibb fiúnak" de mint később kiderült, csak azért, mert az apjának cipőboltja van a plázában és a lányok azért randiztak vele, hogy cipőkhez jussanak. A Harc a nézettségért című epizódból kiderül, hogy Clyde-nak csak egy heréje van. Magyar hangja Seszták Szabolcs és Simonyi Balázs.

Jimmy Vulmer


James „Jimmy” Vulmer (korábban Jimmy Swanson, gyakran Jimmy Volmer) Timmyhez hasonlóan fizikailag korlátozott (izomsorvadás miatt), habár mankó segítségével képes járni. Jimmy fogszabályozót visel és Timmy-vel ellentétben meg tudja magát értetni az emberekkel, noha gyakran dadog. Imádja a stand-up comedyt és gyakran mesél vicceket. Jimmy népszerű és tehetséges tanuló, erkölcsös és tudja, hogyan kell igazi barátnak lenni. Mégis, sokszor közönségesen beszél és túlzottan versengő, egészen addig a pontig, hogy a Szteroidok hatása alatt című epizódban tiltott szerek használatával akarta megnyerni a Speciális Olimpiát. Jimmy talán az első fiú az osztályban, aki már elveszítette a szüzességét (Az erekció napja című részben). A Jövőbeli énem és én című epizódban Jimmy azt állítja, kipróbálta már az extasyt, aminek hatására egész éjszaka a barátnőjével szexelt. (Később kiderül, hogy csak viccelt.) Eredeti hangja Trey Parker, magyar hangja Szabó Máté.

A GYÉPÉ csata című epizódban történő bemutatkozása során Jimmy rövid ideig tartó ellenséges viszonyban állt Timmyvel, de aztán mégis sikerült kibékülniük és összebarátkozniuk, a két szereplő azóta is nagyon jól kijön egymással. Egy alkalommal összefogtak Christopher Reeve ellen az Állati bénák című epizódban és a Speciális Olimpiára is együtt neveztek be a Szteroidok hatása alatt című részben. Úgy tűnik, Jimmy az egyetlen a sorozatban, aki megérti Timmy beszédét.

Jerome "Chef" McElroy


Séf bácsi (eredeti nevén Jerome „Chef” McElroy) a South Park című animációs sorozat egyik szereplője volt. A hangját az eredeti showban Isaac Hayes kölcsönözte. 2006-ban kiírták a sorozatból, miután Hayes egy vita után otthagyta a műsort.

Séf bácsiról


Séf a South Park-i általános iskola menzáján dolgozott, mint szakács. Ő volt az egyetlen felnőtt a városban, akitől a négy főszereplő rendszeresen tanácsot kért.

Séf azon kevesen közé tartozott South Parkban, akik afro-amerikai származásúak. Rajta kívül csak Token és családja volt színesbőrű.

A főzés mellett az éneklés volt Séf szenvedélye – valamint a nők. A karakter olyan 1970-es évekbeli afro-amerikai énekeseken alapszik, mint Isaac Hayes (aki a hangját is kölcsönözte), valamint Barry White. Gyakran beleegyezett, hogy dal formájában adjon tanácsot a gyerekeknek, de végül mindig a szexről kezdett el énekelni. A későbbi epizódokban azonban a karakter szerepe (különösen énekesként) a háttérbe szorult.

Séf rendszerint South Park azon kevés felnőttei közé tartozott, akik veszélyhelyzetben is higgadtak tudnak maradni. Gyakran segített a gyerekeknek a város vagy a világ megmentésében. Mégis, néha abszurd dolgokat is csinált, például vett egy modern tévét, amelyet nem tudott kezelni (és véletlenül harci robottá alakította át).

A korai részekben a srácok rendszerint valamilyen számukra ismeretlen szexuális kifejezésről kérdezték Séf bácsit, olyan gyakran, hogy nemegyszer az idegeire mentek. Séf végül mégis mindig válaszolt nekik.

Séf vezetékneve kelta ősökre utal; a szülei valóban a skóciai Edinburgh-ban élnek.

A Séf tévedése című epizódban egy ideig áttért az iszlám vallásra és felvette az Abdul Mohammed Jabar Rauf Kareem Ali nevet.

A 9. évad 12.-ik része a szcientológiai egyház ellen szól. Isaac Hayes énekes, aki szereplő eredeti hangját adja, a szcientológia egyház tagja, ezért szakít a sorozattal. Ez vezet Séf karakterének halálához is a Séf bácsi visszatér című epizódban, miután a Séf csatlakozik a Szuper Kalandorok Klubjához, de még ugyanebben az epizódban fel is támad, mint Darth Séf. Darth Séf alakja viszont azóta nem jelent meg egy epizódban sem. 2008-ban elhunyt Isaac Hayes, Séf bácsi eredeti hangja, így nem valószínű, hogy visszatér a sorozatba.


Szülei


Séf szülei először A Szivola című részben tűntek fel, ahol Séf bácsi esküvőjén vettek részt. A gyerekeknek folyton a Loch Ness-i szörnnyel történő állítólagos találkozásaikról meséltek, aki szerintük folyton "hámhúszat" (három dollár húsz centet) kér tőlük.

Séf szülei Az Univerzum legnagyobb kóklere című epizódban is szerepeltek, melyben Cartman testéből próbálták kiűzni Kenny lelkét.

Séf bácsi temetésén viszont egyikük sem látható a gyászoló tömegben.

Randall "Randy" Marsh


Dr. Randall „Randy” Marsh (eredeti hangja Trey Parker) a South Park című animációs sorozat egyik szereplője, Stan Marsh apja.

A karakter

Randy az újabb epizódokban South Park jelentősebb felnőtt lakosai közé tartozik. A többiekhez hasonlóan hajlamos szinte bármilyen divatirányzatot vagy mentalitást átvenni – hogy azután pont ugyanolyan gyorsan véleményt változtasson és az adott kérdésben teljesen ellenkező álláspont mellé álljon, gyakran kicsinyes és gyermeteg módon. Emellett hajlamos a dolgok túldramatizálására, az alkoholizmusra és a hipochondriára, valamint dühkitörései is sűrűn megfigyelhetők. A hibái és az ostobasága ellenére gondoskodó szülő, a Vének támadása

epizódban például az életét kockáztatja, hogy Stant és barátait megmentse a nyugdíjas autóvezetőktől.

Randy és családja South Park gazdagabb lakosai közé tartoznak, de nyilvánvalóan kevésbé jómódúak, mint Broflovskiék.

Foglalkozása


Randy South Park egyetlen geológusa, annak ellenére, hogy fiatalon félbehagyta középiskolai tanulmányait, hogy egy fiúcsapathoz csatlakozzon. A jövő jövevényei szerint jelenleg az Amerikai Egyesült Államok Geológiai Szolgálatának dolgozik. Az állása és képzettsége miatt a polgármester gyakran felkéri különféle kutatómunkák elvégzésére, habár rendszerint sikertelenül jár.

Ennek ellenére az Öngyulladás című epizódban híres lesz és a Nobel-díjat is elnyeri. Ideiglenesen a Wall-Martban is dolgozott, a Harc a bevásárló-központ ellen című részben.

A Valami, amit az ujjaddal csinálhatsz című epizódban kiderül, hogy Randy a középiskolai kórus tagja volt, majd beválogatták egy fiúcsapatba. Ennek következményeként kimaradt az iskolából és otthagyta családját, valamint a barátnőjét is. Az együttessel rengeteg pénzt kerestek és a slágerlistákra is felkerültek, de pár év múlva felváltotta őket egy új csapat. Randy mindenét elvesztette és megszégyenülten volt kénytelen hazatérni, ahol maradék pénzéből befejezte tanulmányait. Az About last night... című epizód végén kirúgják, miután illuminált állapotban trágár módon szidta a közvetlen főnökét. Az epizód audiókommentárja szerint a 13. évadban talál magának új munkát.

Család

Randy Stan és Shelley apja, Sharon férje és (az újabb epizódok szerint) Marvin Marsh fia. Randy alapjában véve szenilis és jóhiszemű apa (emiatt Homer Simpsonra emlékeztet a Simpson család

című rajzfilmből), de emellett rámenős is. Amikor Stan olyan életpályát vagy hobbit választ magának, ami Randynek nem tetszik vagy egy korábbi kudarcára emlékezteti, hajlamos dührohamot kapni és egészen az őrület határáig elmenni.

Stannek van egy nagybátyja, Jimbo Kern, akinek Randyhez és Sharonhoz fűződő kapcsolata nem teljesen tisztázott; valószínűleg azonban Randy féltestvére lehet.

Herbert Garrison


Herbert Garrison (korábban Janet Garrison) a South Park című animációs sorozat szereplője, a South Park-i általános iskola tanára. Az első nyolc évadban Mr. Garrisonként volt ismert, de aztán nővé operálták és ettől kezdve Mrs. Garrisonnak hívták (habár nem házas). A 12. évad során aztán rájött, mégsem érzi magát jól nőként, ezért ismét férfi lett belőle.

Garrison Arkansasból származik, a Denveri Közösségi Főiskolán (Denver Community College) gépészetből tudományos fokozatot szerzett.

Az első három évad során Garrison volt a harmadikosok tanára és folyamatosan tagadta az egyébként nyilvánvaló homoszexualitását (emiatt gyakran homofób nézeteket hangoztatott). A negyedik évad egyik epizódjában kiskorú elcsábításáért határozatlan időre felfüggesztették, ekkor az írás felé fordult. A könyvét azonban homoerotikusnak nyilvánították, ezért egy időre elbujdosott. Hamarosan azonban bevallotta másságát, de a negyedik osztályos tanári állását nem kapta vissza. Ehelyett az óvodások tanára lett, de Ms. Choksondik halála után visszahelyezték korábbi állásába. A legtöbb naiv South Park-i lakossal szemben Mrs. Garrison egyike a cinikusabb szereplőknek.

A szereplő története

Gyerekek, ÓRIÁSI különbség van a melegek és Mr. Garrison között. Eddig ezt értitek?
Séf bácsi

Mr. Garrison szexualitása rendkívül összetett. A műsor folyamán heteroszexuális és homoszexuális kapcsolatokat is létesített, férfiakkal és nőkkel egyaránt. Emellett állatokkal is fajtalankodott és talán pedofil, valamint vérfertőző hajlamai is voltak. Ezen kívül a korábbi részekben skizofréniában is szenvedett.

A korai évadokban rejtett homoszexuális volt, aki ennek eredményeképpen némileg homofóbbá vált. Folyamatosan egy Kalap úr nevű bábbal mutatkozott, amely a második, agresszívebb személyiségét és a belső vívódásait fejezte ki. Garrison Kalap Úrral (és egy ideig Gally úrral) mutatta ki az elfojtott homoszexuális hajlamait. Habár tagadta, hogy meleg, azt elismerte, hogy Kalap úr és Gally úr az. A sorozatból az is kiderült, hogy Garrisonnak (a legtöbb lakoshoz hasonlóan) viszonya volt Cartman anyjával.

A harmadik évadban kiderült, hogy az apjával nem ápolnak jó kapcsolatot. Mr. Garrison ugyanis haragudott rá, amiért az nem (!) molesztálta kiskorában őt. Úgy érezte az apja nem szerette őt eléggé, ezért nem közeledett hozzá testileg. A Szerelem Fáni és Malac között illetve a Beszauruszok című epizódban utalnak arra, hogy fajtalankodott egy malaccal és egy galambbal.

Az első három évadban ő volt a főszereplő srácok osztályfőnöke. A negyedik évad Cartman a NAMBLA tagja című epizódjában kiskorú elcsábításának kísérlete miatt letartózatták, majd pedig az iskolából is elbocsátották. Ezután romantikus regény írásába kezdett, de a könyvét - amelyben a "pénisz" szó 6083-szor szerepel - a legjobb homoerotikus könyvnek mínősítették a Huckleberry Finn óta . Ennek hatására idegileg összeomlott, majd remeteéletet kezdett egy hegyen, ahol állítása szerint patkányokat és bogarakat evett. A negyedik osztályban bevallotta másságát, de ezek után már csak óvodai oktató lehetett.

Később, Ms. Choksondik halála után visszahelyezték régi állásába így újra a negyedikesek tanára lett. Ekkor bérelte fel tanársegédnek Mr. Furkót, a privát szexrabszolgáját és szeretőjét, hogy diszkriminációra hivatkozva kirúgassa magát és beperelhesse az iskolát nagy összegű kártérítésért. Ez a terve azonban nem jött össze. Miután bevallotta melegségét, továbbra is gyakran tett homofób kijelentéseket.

Mr. Garrison tanítási módszerei meglehetősen szokatlanok. Általában különféle bulvárhírekről, zenekarokról és Tv- sorozatokról mesél a gyerekeknek. A bárányhimlő című epizódban például történelem óra alatt azt magyarázza el Kylenak; hogyan lehet megkülönböztetni egy prostituáltat egy álruhás rendőrtől. Máskor viszont roppant nehéz témákról beszél diákjainak, mint például Joszif Sztálin és a kommunizmus. Stan Marsh egyszer megjegyzést is tesz erre; „Mr. Garrison, nem lehetnénk egy kicsit normális harmadikosok?” - utalva Mr. Garrison tanítási módszereire.

Több epizódban is utaltak már arra hogy Mr. Garrison rasszista. Az Itt jönnek a szomszédok részben a Ku Klux Klan módszereivel igyekszik elűzni az egyre nagyobb számban South Parkba költöző afroamerikaiakat. Visszatérő geg a sorozatban, hogy minden karácsonykor a városi ünnepségen azt javasolja hogy zavarják haza a mexikóiakat. Eddig azonban még nem derült ki, mi ennek az oka. A 2008-as amerikai elnökválasztáson John McCain szenátort támogatta.

A kilencedik évadban nővé operáltatja magát, emiatt tönkremegy a kapcsolata Mr. Furkóval.


Mrs. Garrison


Garrisont a kilencedik évad első, a Mr. Garrison vadiúj vaginája című epizódban operálják nővé. A mellműtétje ellenére továbbra is férfias tulajdonságokkal rendelkezik. A műtét miatt kapcsolata véget ért Mr. Furkóval, mert a tudta nélkül végeztette el az operációt.

Később ráébred, valójában mégis a nőket kedveli és kijelenti magáról, hogy leszbikus. A 12. évadra nyilvánvalóvá válik, hogy megbánta a műtétet, ezért az Eek, A Penis! című részben kalandos körülmények közt ismét férfivé operálták.


Kalap úr


Kalap úr (eredetileg Mr. Hat) eleinte egy egyszerű báb volt, melyet Garrison tanítási segédletként használt; mégis hamar kiderült, hogy Kalap úr valójában némileg más. Olyan dolgokat tett, melyre egy egyszerű báb nem lenne képes, de sosem derült ki, mennyire független Garrisontól. A Séf-segély című epizódban Kalap úr képes autót vezetni és kiszabadítja Garrisont, valamint Séf bácsit a börtönből. A világraszóló koncert egyik jelenetében Kalap úr megveri Mr. Mackey-t, A nyár egy szívás-ban pedig pislog. Sátán a South Park – Nagyobb, hosszabb és vágatlan végén Kalap úrral helyettesíti megölt szeretőjét, Szaddám Huszeint.

A Séf tévedése című részből kiderül, hogy Kalap úr rasszista és a helyi Ku-Klux-Klán szervezet tagja. Kalap úr emellett pszichopata is; a Testsúly 4000 című epizódban megpróbálja rávenni Garrisont Kathie Lee Gifford színésznő megölésére, amiért az gyerekkorában legyőzte egy versenyen.

Mássága bevallása után Garrison még egy ideig használta Kalap urat az óvodások oktatása során, de tanári állása visszaszerzése és a Mr. Furkóval létesített kapcsolata után végleg megvált a bábutól. Kalap úr azóta csak a sorozat nyitójeleneteiben látható.


Gally úr

Garrison rövid időre Gally úrral (Mr. Twig) helyettesítette Kalap urat (először A nyár egy szívás című részben). Gally úr egy faág, lila ingben. Ruháján egy rózsaszín háromszög volt látható, mely eredetileg a homoszexuálisok megjelölésére szolgált a náci koncentrációs táborokban, majd később a meleg büszkeség jelképévé vált. A gyerekek nem szerették Gally urat, folyamatosan gúnyt űztek belőle (Garrison legnagyobb felháborodására) és Kalap úr visszatérését követelték. Garrison eleinte azt állította, hogy Gally úr jobb választás volt, mint Kalap úr, mégis a Séf-segély című részben visszafogadta Kalap urat (miután rájön, hogy őt szereti és Gally úr is azt tanácsolta neki, hogy hallgasson a szívére).

Leopold "Butters" Stotch


Leopold „Butters” Stotch a South Park című animációs tv-sorozat egyik visszatérő szereplője.

Megjelenése

Butters akvamarin kabátot, sötétzöld nadrágot hord. A legtöbb South Park-i gyerekkel ellentétben nem visel sapkát és kesztyűt sem. Rövid szőke haja van.

Személyisége


Butters nem az a karakter, akit a South Parkban megszokhattunk. Vidám, barátságos természete van, általában kevesebbet káromkodik mint a többi szereplő, és udvariasabban, valamint a régi Délen használt dialektusban beszél az eredeti sorozatban. Butters viselkedésében azonban komoly ellentétek találhatók. Egyes epizódokban rendkívül ostobának ábrázolják míg máshol kiderül róla hogy okos, tudatos gondolkodású. A korábbi évadokban agresszívnek tűnt; a Ritmikus csimpifon című epizódban például ő tervezi meg Mark Cottswalds zászlórúdhoz ragasztását. Az újabb évadokban már rendkívül szelíd, visszahúzodónak látszik aki inkább mindenből kimarad.

Butters egyik legrosszabb tulajdonsága a naivitása. Emiatt különböző tréfák népszerű célpontja a South Park-i gyerekek körében. A legkomolyabb eset erre amikor Cartman elhitette vele, hogy egy meteor fog a Földbe csapódni és rávette őt hogy egy hétig Jimbo földalatti atombunkerében éljen.

Butters szeret táncolni. A Leégetlek! című epizód szerint szteptáncban állami bajnok volt, de felhagyott a táncolással mivel egy versenyén balesetet okozott, amiben több mint 10 ember halt meg. A Keresztény rock című epizódban kiderül, hogy jól tud dobolni.

Buttersnek alacsony önbecsülése van; soha nem mer kiállni önmagáért, általában mindent megcsinál amit mondanak neki. Emiatt a srácok gyakran vele végeztetik el a nehezebb feladatokat.

Buttersnek az eddigi legkomolyabb kapcsolata valószínűleg a Mazsoláknál dolgozó Lexussal volt. Ám Butters annyira belevolt zúgva a lányba hogy nem vette észre; a lány csupán a pénze miatt flörtöl vele. A Bebe dudái konfliktust okoznak című epizódban ő is - csakúgy mint a többi barátja - rajongani kezd Bebéért. Az erekció napja című részben kiderül, hogy Butters jól tájékozott a szexuális dolgok terén.

Ezek ellenére a sorozatban több alkalommal lehet találni olyan utalást, mely szerint Butters homoszexuális volna. Miközben az osztály összes fiú tagja a WOW-val játszik, Butters a Hello Kitty Kalandjait részesíti előnyben. Technika órán agyagoznak, a négy főszereplő ezt meglehetősen „buzisnak” tartja, egyedül Buttersnek tetszik a dolog. Stan megjegyzést is tesz erre. Amikor fel akarja fedni magát Stan előtt, hogy ő Káosz Professzor, Stan akkor is melegnek hiszi, utalva rá, hogy túlságosan olyan jellegű a Káosz Professzor jelmeze. Még a szülei is fogadást kötnek rá, hogy Butters saját neméhez vonzódik-e. Ráadásul a Séf bácsi visszatér című epizódban a rendőrség, a pedofíliát bemutató előadása alatt elismeri, hogy a nagybátyja csinált vele egy bizonyos dolgot.


Családja

Stephen és Linda egyaránt hajlamos durván bánni Buttersszel, valamilyen módon. Rendszeresen megbüntetik, ha az belekeveredik valamilyen zűrösebb ügybe, mivel általában arra a következtetésre jutnak, hogy az egész Butters hibája volt.

Jellegzetes szokásai

Butters gyakran énekli a „Loo loo loo, de szép kis alma" című dalt. Az erekció napjában is ezzel a nótával akar fellépni iskolai tehetségkutató versenyen, de az előadás alatt zavarában bepisil. Néhány részben az is megfigyelhető, hogy hajlamos a dadogásra. Butters gyakran a káromkodások helyett azt mondja; „a csudimudiba". A gyerekek közül ő az egyetlen, aki Eric Cartmant Ericnek szólítja (a többi gyerek Jimmy kivételével Cartmannek hívja).

A karakter története


A szőke hajú srác már a kezdetek óta szerepel a sorozatban. Az első évadtól kezdve csupán a háttérben láthatjuk, jelentősége ekkor még csekély. Legelőször a harmadik évadban tűnik fel mellékszereplőként, amikor Stan Marsh-sal és pár másik iskolatársával együtt a felnőttek meteoreső-buliján találkoznak. Ekkor, és még néhány részen keresztül Bucseknak hívják a többiek, de már egyre többször jelenik meg a képernyőn. Az ötödik évad végén kap egy saját epizódot is (Butters Nagyon Saját Epizódja).

Mellékszereplőből főszereplővé emelkedik a hatodik évadban, hiszen Kenny McCormick halála után ő lesz a többi srác új barátja, a banda negyedik tagja. Ám az amerikai rajongók nemtetszése miatt, hogy Kenny-t kiírták a sorozatból (az alkotók nem tudtak több halált kitalálni a karakternek), szerepe kissé visszacsökken, de megmarad állandó figurának. Olyannyira, hogy Kenny visszatérése után többször találkozunk Butters-szel, gyakran a részek egyik fonala róla szól.


Káosz Professzor

Káosz Professzor nem más, mint Butters sötét, szupergonosz énje (aki Dr. Doomra emlékeztet). A Káosz Professzor című epizódban a srácok kirúgják őt a csapatból mert túl bénának tartják. Ekkor létrehozza alteregóját, hogy pusztulást hozzon a világra amely kivetette őt. Nemsokára egy óvodás Dougie, is csatlakozik hozzá és Rettenet Tábornok néven a segédje lesz. Azonban csak rendkívül jelentéktelen bűnöket tudnak elkövetni; például összecserélnek két levest a helyi étteremben. Butters Káosz Professzor jelmeze zöld köpenyből és alufóliából áll.

Kenneth "Kenny" McCormick


Kenneth "Kenny" McCormick a South Park című rajzfilmsorozat egyik főszereplője, egy szegény családból származó 9 éves fiú. A beszédét nehezen lehet érteni (főleg magyar szinkronnal) a csuklyája miatt, amely – néhány kivételtől eltekintve – mindig rajta van. A sorozatban akkor, amikor leveszi a kapucniját, csak hátulról mutatják, kívéve a Jeffersonék című epizódot, ahol Michael Jefferson (aki egyébként Michael Jackson paródiája) fiát, Takit játsza el, amíg kimenekítik a fiút, itt Kenny beszédét még érthetni is. A film végén is mutatják arcát, ahol szintén megszólal (akkor nem Matt Stone, hanem Mike Judge hangján szólal meg).

Megjelenése

Kenny általában narancssárga felsőt és nadrágot visel, barna kesztyűt, illetve narancssárga kapucnit, ami szinte teljesen elfedi az arcát, és a beszéde teljesen normális. Néhány részben látható kócos, szőke haja. Két részben tesznek utalást arra, hogy Kennynek kék szemei vannak. A nagyobb, hosszabb és vágatlan részben Kenny leveszi kapucniját, és lehet látni az arcát.

Családja

Kenny szegény családból származik, South Park lepusztult részén laknak, finoman szólva rossz körülmények között. Anyja Carol McCormick, és apja Stuart McCormick állandóan veszekednek. Kennynek van egy öccse, aki a Kevin nevet viseli. Róla nem sokat tudni.

Élete


Kenny szegény családban él, és erre Cartman gyakran tesz megjegyzést. Ettől függetlelenül több részben is kiáll Cartman mellett. Alkoholista szülei gyakran veszekednek (nem csak egymással, hanem vele is), de ez különösebben nincs hatással rá, mert a legtöbb időt nem otthon, hanem a barátaival tölti.

Visszatérő poén a sorozat első öt évadjában, hogy Kenny szinte minden epizódban meghal, amit barátai, Stan és Kyle rendszerint a következő módon kommentálnak: „Úristen, kicsinálták Kennyt!” „A szemetek!” A következő részben újra jelen van, halálára semmi utalást nem tesznek. Butters, majd Tweek helyettesíti miutan az ötödik évad végén ténylegesen meghal. A készítők kénytelenek ezt tenni, mivel minden elhalálozási lehetőséget feldolgoztak már, nem volt új ötletük. Ezek után, legtöbb néző hiányolta Kennyt, ezért a hetedik évadtól ismét visszakerül a sorozatba, de ettől fogva már csak néha hal meg.

Kenny az összes South Park-i gyereknél többet tud a szexről, gyakran ő magyarázza el valamely szexuális játék jelentését vagy elemét a többieknek. Több epizód is van, amelyben megnyilvánul erről, például az első éved A vulkán című epizódjában Jimbo ezért kedveli meg Kennyt. Az oka nem derül ki, csak utalnak rá, mely szerint Kennyék annyira szegények, hogy a szülei nem tudnak megfelelően félrevonulni az együttléthez, ezért annak néha tanui lesznek Kenny és testvérei.