2009. április 6., hétfő

Token Black


Token Black (korábban Token Williams, eredeti hangja Adrien Beard, magyar hangja Simonyi Balázs) az egyetlen színesbőrű gyerek South Parkban. Token családja a leggazdagabb a városban, így többiek rendszeresen kigúnyolják – nem a bőrszíne, hanem a pénze miatt. A szereplő vezetékneve korábban „Williams” volt, de a Harc a nézettségért című epizód óta „Black” a családneve. Token az egyes részekben lila pólóban (rajta egy sárga „T” betűvel) és szürke nadrágban látható.

A sorozatban Token mutat néha olyan viselkedési formákat, melyek a faji sztereotípiákat erősítik; a Keresztény rock című részben előzetes gyakorlás nélkül is profi módon tud basszusgitáron játszani, miután Cartman közölte vele, hogy a feketék erre „ösztönösen” képesek. A zenélés mellett Token tehetséges énekes, a Wing, a kínai pacsirta című epizódban megnyer egy dalnokversenyt és ezért énekesként felléphet egy szépségversenyen, ahol 200 dollárt keres.

Miután az Elkenődve című epizódban Wendy szakít Stannel, a lány egy ideig Tokennel randevúzik (melyet Stan féltékenyen figyel), de kapcsolatuk nem tart sokáig. A nézeteltérés után Token barátsága Stannel a Harc a nézettségért című részben javulni látszik, de a Jesse Jackson segedelmével című epizódban ismét kiújul köztük a feszültség, amikor Stan apja, Randy tévedésből az országos televízió élő adásában kimondta a „nigger” szót; az epizód végére azonban sikerül eloszlatni a konfliktust.

Token már a kezdetek óta a sorozat szereplője, de elsőként csupán a negyedik évad első részében, a Cartman súlyos bűnében szólal meg, nevére is ekkor utalnak először.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése