2009. április 7., kedd

Shelley Marsh



Shelley Marsh Stan tizenhárom éves nővére, Randy és Sharon Marsh lánya. Eredeti hangját először Mary Kay Bergman, később Mona Marshall és Eliza Schneider, jelenleg pedig April Steward kölcsönzi; magyar hangja Nemes Takách Kata. Érdekesség, hogy Trey Parker nővérét szintén Shelleynek hívják.

A szereplő szürkésfehér inget és rózsaszín nadrágot visel, néhány epizódban a pizsamájában is látható, amely szintén rózsaszín. Shelleynek hosszú, egyenes barna haja van és rendszerint dühödt arckifejezést vág, valamint mély, selypítő hangon beszél. Leginkább a hatalmas fogszabályzójáról lehet felismerni, amely esetlenné teszi megjelenését. Shelley imád tévét nézni, kedvenc sorozata a Buffy, a vámpírok réme és a Jóbarátok. Emellett rajong Russell Crowe-ért és gyakran hallgatja Britney Spears számait.

A sorozatban Shelley meglehetősen agresszív, lobbanékony természetű és a dühét általában öccsén vezeti le, például a Szerelem Fáni és Malac között című részben. Stan többször is panaszkodik szüleinek, hogy a nővére bántotta, de ők nem hisznek neki, mert Shelley mindig kedvesnek adja ki magát előttük. Ennek ellenére a kétségbeesetten hozzá forduló öccsét az Ovi-Sokk című részben védelméről biztosítja, bizonyos feltételekkel. Shelleynek néhány részben szinte emberfeletti ereje van, például amikor a Kula bá ünnepi klasszikusaiban könnyedén felemel egy zongorát. Shelley erőszakos viselkedése valószínűleg az esetlen külseje miatt érzett alacsony önbecsülésének eredménye, a Macskaorgia című részben bevallja Eric Cartmannek, hogy őt az iskolában senki sem szereti.

A Macskaorgia című részben Shelley a huszonéves zenész Skylerrel találkozgat, de az durván szakít vele, miután Shelley nem hajlandó lefeküdni vele. Shelley ezért roppant csalódott és dühös lesz, de Cartman segítségével bosszút áll Skyleren és összetöri a fiú kedvenc gitárját. Az Over Logging című részben Shelley az interneten keresztül egy Amir nevű fiúval ismerkedik össze.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése