2009. április 8., szerda

Stephen és Linda Stotch


Stephen és Linda Stotch Butters szülei. Mindketten a Molesztálás című epizódban szerepeltek először.

Stephen Stotch (a korábbi részekben Chris, eredeti hangja Matt Stone, magyar hangja Király Attila) olívazöld inget és jellegzetes fehér nyakkendőt visel, rövid, barna haja van; leginkább a Butters iránt tanúsított szigorú bánásmódjáról ismert. Emellett a Butters Nagyon Saját Epizódja szerint homoszexuális hajlamai vannak, de elfojtja őket, miután egyszer emiatt majdnem elveszítette családját. A Cartman szopása című epizódban bevallja Buttersnek, hogy hajlik a biszexualitásra, ennek ellenére azonban gyakran hangoztat homofób nézeteket. A sorozatban önzőnek ábrázolják, a saját érdekei és céljai mindig fontosabbak számára, mind Butters-éi. Jó barátja Randy Marshnak és Gerald Broflovskinak, a város jelentősebb felnőtt lakosai közé tartozik. A legtöbb South Park-ihoz hasonlóan az ő családja is római katolikus vallású.

Linda Stotch (eredeti hangja Mona Marshall) visszafogott háziasszonyként jelenik meg a sorozatban. A Hulljon a férges hippije! epizód szerint technikusként dolgozik, emellett a városi tanácsban ő a gazdasági felelős. Linda rendszerint megértőbb és gyengédebb Buttersszel, mint Stephen. Ugyanakkor a Butters Nagyon Saját Epizódjában megpróbál végezni fiával (igaz, szerinte az ő érdekében), de a Kémkölykök című részben nagyon megviseli Butters megrendezett halála. Linda barna pulóvert valamint hosszú, sötétlila szoknyát visel és szőke haja van.

Stephen és Linda egyaránt hajlamos durván bánni Buttersszel, valamilyen módon. Rendszeresen megbüntetik, ha az belekeveredik valamilyen zűrösebb ügybe, mivel általában arra a következtetésre jutnak, hogy az egész Butters hibája volt. A Jared HÍV-e című epizódban fizikailag is bántalmazták. A legemlékezetesebb eset az volt, amikor a Butters Nagyon Saját Epizódja című részben Linda meg akarja ölni Butterst, miután kiderült, hogy Stephen meleg gőzfürdőbe járt. Ezután a gyilkosságot megpróbálták ráfogni „valamilyen porto ricói fickóra”. Butters mégis életben maradt és a szülei az epizód végén beismerték tettüket.

Miután Butters Eric Cartman cégének segítségével bosszút állt a szülein (a Jövőbeli énem és én című epizódban), Linda és Stephen szembesültek azzal, hogy milyen rosszul is bántak Buttersszel és bocsánatot kértek tőle, amiért hazudtak neki. Az ostobenkó kurva videó készlet című részben ugyanakkor eladják Butterst Paris Hiltonnak 250 millió dollárért, majd később leszidják fiukat, amiért szerintük meghiúsította az üzletet. Az Eric Cartman halála című részben büntetéssel fenyegetik meg Butterst, ha rosszakat álmodik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése