2009. április 8., szerda

Liane Cartman


Liane Cartman (eredeti hangja Mary Kay Bergman, később Eliza J. Schneider, majd April Stewart; magyar hangja Rátonyi Hajni), Eric Cartman egyedülálló édesanyja. Leginkább arról ismert, hogy hermafrodita és – legalábbis a korai évadok szerint – nimfomán; szexuálisan szabados életet él, akár vadidegenekkel is. A szereplő keresztnevét Trey Parker ex-menyasszonya, Liane Adamo után kapta, aki hűtlen volt Parkerhez. A korai epizódokban Liane szexuálisan feltűnően aktív volt, felnőtt magazinok címlapján és német pornófilmekben is szerepelt. Ezt a tulajdonságát utoljára az Eric Cartman halála című részben szerepeltették.

Mrs. Cartman a harmincas éveiben jár, barna haja van, rendszerint világoskék felsőrészt és vörös nadrágot visel. Fiához roppant szoros kapcsolat fűzi, de a végletekig elkényezteti és engedékeny vele, ezzel nagyban hozzájárulva annak túlsúlyához és kibírhatatlan természetéhez. Ennek ellenére a Dagitábor című részben akarata ellenére egy fogyókúrás táborba küldi és a Pszt! című epizódban is megelégeli fia viselkedését, ezért nevelőnőhöz, majd egy kutyaszelídítőhöz fordul segítségért. A Revolúció című kétrészes epizódban szintén erélyesen lép fel a Nintendo Wii megjelenését türelmetlenül váró fiával szemben.

A karakter sűrűn szerepel a képernyőn, de csupán pár epizódban tölt be fontosabb szerepet; a Cartman mama piszkos múltja - Cartman mama újabb sötét titka című részekben Cartman azt kutatta, ki a vér szerinti apja. A keresést nagyban megnehezítette, hogy anyja a városban szinte az összes felnőttel létesített nemi kapcsolatot, de mivel Liane hermafrodita (külsőleg nő, de férfi nemi szervekkel rendelkezik), biológiailag valójában ő Cartman apja.

A Pszt! című epizódban Liane fia viselkedése miatti elkeseredettségében Cesar Millanhoz, egy kutyaszelídítőhöz fordul segítségért, aki megtanítja neki, hogyan kezelje fiát. Amikor azonban Millan visszautasítja a nő közeledését, mert csak ügyfélként tekint rá, Liane ismét elkényezteti Cartmant.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése