2009. április 6., hétfő

Kenneth "Kenny" McCormick


Kenneth "Kenny" McCormick a South Park című rajzfilmsorozat egyik főszereplője, egy szegény családból származó 9 éves fiú. A beszédét nehezen lehet érteni (főleg magyar szinkronnal) a csuklyája miatt, amely – néhány kivételtől eltekintve – mindig rajta van. A sorozatban akkor, amikor leveszi a kapucniját, csak hátulról mutatják, kívéve a Jeffersonék című epizódot, ahol Michael Jefferson (aki egyébként Michael Jackson paródiája) fiát, Takit játsza el, amíg kimenekítik a fiút, itt Kenny beszédét még érthetni is. A film végén is mutatják arcát, ahol szintén megszólal (akkor nem Matt Stone, hanem Mike Judge hangján szólal meg).

Megjelenése

Kenny általában narancssárga felsőt és nadrágot visel, barna kesztyűt, illetve narancssárga kapucnit, ami szinte teljesen elfedi az arcát, és a beszéde teljesen normális. Néhány részben látható kócos, szőke haja. Két részben tesznek utalást arra, hogy Kennynek kék szemei vannak. A nagyobb, hosszabb és vágatlan részben Kenny leveszi kapucniját, és lehet látni az arcát.

Családja

Kenny szegény családból származik, South Park lepusztult részén laknak, finoman szólva rossz körülmények között. Anyja Carol McCormick, és apja Stuart McCormick állandóan veszekednek. Kennynek van egy öccse, aki a Kevin nevet viseli. Róla nem sokat tudni.

Élete


Kenny szegény családban él, és erre Cartman gyakran tesz megjegyzést. Ettől függetlelenül több részben is kiáll Cartman mellett. Alkoholista szülei gyakran veszekednek (nem csak egymással, hanem vele is), de ez különösebben nincs hatással rá, mert a legtöbb időt nem otthon, hanem a barátaival tölti.

Visszatérő poén a sorozat első öt évadjában, hogy Kenny szinte minden epizódban meghal, amit barátai, Stan és Kyle rendszerint a következő módon kommentálnak: „Úristen, kicsinálták Kennyt!” „A szemetek!” A következő részben újra jelen van, halálára semmi utalást nem tesznek. Butters, majd Tweek helyettesíti miutan az ötödik évad végén ténylegesen meghal. A készítők kénytelenek ezt tenni, mivel minden elhalálozási lehetőséget feldolgoztak már, nem volt új ötletük. Ezek után, legtöbb néző hiányolta Kennyt, ezért a hetedik évadtól ismét visszakerül a sorozatba, de ettől fogva már csak néha hal meg.

Kenny az összes South Park-i gyereknél többet tud a szexről, gyakran ő magyarázza el valamely szexuális játék jelentését vagy elemét a többieknek. Több epizód is van, amelyben megnyilvánul erről, például az első éved A vulkán című epizódjában Jimbo ezért kedveli meg Kennyt. Az oka nem derül ki, csak utalnak rá, mely szerint Kennyék annyira szegények, hogy a szülei nem tudnak megfelelően félrevonulni az együttléthez, ezért annak néha tanui lesznek Kenny és testvérei.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése