2009. április 7., kedd

Marvin Marsh


Marvin Marsh (eredeti hangja Trey Parker, magyar hangja Dobránszky Zoltán) Stan és Shelley Marsh nagyapja.

Marvin Marshra Randy és Sharon apjaként is utaltak már a sorozatban, de az újabb részek, különösen a Fantasztikus Húsvéti Különkiadás szerint (melyben a Marsh család férfitagjairól kiderül, hogy mindannyian egy titkos társaság tagjai) Randy apja, ezt az azonos vezetéknevük is alátámasztja. Azonban Randy születésekor már szokatlanul idős kellett, hogy legyen, mivel Randy körülbelül 35-40 év körüli. A South Park készítői eddig még egy epizódban sem foglalkoztak a nagy korkülönbség okával.

Marvin bordó pulóverben és fekete nadrágban látható, kerekes székes és néha meglehetősen szenilisen viselkedik. A Vének támadása című epizódban elmondja, hogy 55 évig dolgozott egy acélüzemben és a II. világháborúban Spitfire repülőgépet vezetett. Tévedésből mindig „Billy”-nek hívja Stant, ahogyan a saját nagyapja is szólította őt gyerekkorában. Marvint családtagjai Papó néven illetik.

A Halál című részben szerepelt először (az epizód szerint Marvin 102 éves), melyben szakadatlanul arra kéri Stant, hogy ölje meg őt, mert unja az életet, de túl öreg az öngyilkossághoz. Később azonban a Kaszás és halott nagyapjának szelleme segítségével belátja, hogy meg kell várnia a természetes halált.

A Vének támadásában South Park idős lakosai felháborodnak, mert elveszik a jogosítványukat (miután több idős ember is halálos balesetet okozott). Marvin mozgalmat indít az idősek érdekében és az Amerikai Nyugdíjasok Felszabadítási Frontja segítségével, a többi nyugdíjassal együtt elfoglalja a várost, de Stan és barátai megállítják őket.

Az Észak és Dél című epizódban az amerikai polgárháború felelevenítése során Marvin kommentálja az eseményeket. Amikor elszabadulnak az indulatok, unokájával együtt megpróbálja feltartóztatni a részeg déliek csapatát, akik el akarják foglalni az egész országot. Az Ötösikrek című részben Marvin panaszkodik Stan szüleinek, mert szerinte a gyerekeket nem kellene elvinni a francia cirkuszba. Marvin később szexuális kapcsolatot létesít az ötösikrek nagymamájával, aki ezt követően meghal. A Harc a bevásárló-központ ellen című epizódban Marvin az új Wall-Mart alkalmazottja lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése