2009. április 8., szerda

Ike Broflovski



Ike Broflovski (született Peter Gints néven) a South Park című rajfilmsorozat mellékszereplője, Kyle Broflovski Kanadából adoptált öccse. Ike tényleges szülei, Harry és Elise Gints annak idején azért adták Kyle-éknak, mert Kanadában a kólaháború pusztítása miatt képtelenek lettek volna felnevelni.

A Karácsony Kanadában című epizódban egy újonnan hatályba helyezett kanadai törvény értelmében vér szerinti szülei magukkal viszik Ike-ot, de a rész végén (miután a vitatott törvényt eltörlik) belátják, hogy Ike-nak Broflovskiék mellett van a helye.

A szereplő könnyen felismerhető gombszerű szemeiről és a leginkább Pac Man-re hasonlító fejéről (amely egyébként minden kanadaira jellemző a sorozatban). Ike hangját több gyerek is kölcsönözte, ők rendszerint a műsor alkalmazottainak rokonai.

Ike gyakran bálványozza Kyle-t és megpróbálja követni az iskolába. Sokszor utánozza bátyja szavait, még a káromkodásokat is. Kyle néha látszólag rosszindulatú Ike-kal szemben, de több epizódból is kiderül, hogy valójában szereti az öccsét (különösen az Ike körülmetélése című részből).

A negyedik évadban bebizonyosodott, hogy Ike zseni, ezért korábban mehetett óvodába. Ike tehetségét több későbbi epizód is bizonyítja; Zenét szerez, John Steinbecket olvas és minden este nézi a híreket. Egyszer makaróniból elkészítette Leonardo da Vinci Az utolsó vacsora című festményének másolatát a Vallás rabjai című epizódban, míg a Valami, amit az ujjaddal csinálhatsz című részben énekelni is tud.

Az ov(ulál)ónéni című epizódban Ike szexuális kapcsolatot létesített tanárnőjével, akiből a fiú szenvedélyes vonzalmat váltott ki, és állítása szerint soha senki iránt nem érzett még így.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése